Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module


Ez tulajdonképpen az olvasók oldala. (A Fórum mellett.)

Úgy interaktív, hogy ha bárki talál valami érdekeset, szépet, vagy éppen riasztót, beküldheti a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, és mi közzéteszzük, hogy mások is épüljenek belőle.

Azt kérjük, hogy a levél "tárgy" rovatába a menüpont nevét (Találtam... - Megosztom...) szavakat írjuk be.

A fájlformátum - a .pps-en és a .ppt-n kívül - szinte bármi lehet.

Nagyon várjuk a küldeményeket.
Írta: Varga Imre atya   
2013. március 16. szombat, 21:00

Ima a magyarért – 2013. március

 

Urunk, Istenünk! 165 évvel ezelőtt adtál egy olyan lehetőséget a magyarságnak, amilyet csak ritkán tapasztalhatunk meg. Megadtad, hogy a Te szent Nevedben vívhassa ki édes magyar hazájának a szabadságot, a függetlenséget, hogy lerázhassa az idegenszívű uralmat, ami régtől fogva része volt mindennapjainak, családjai életének, amikor az idegen zsarnokság beköltözött a becsületben élni akaró lelkek mindennapjaiba.

Uram, tudjuk, hogy a legnagyobb megpróbáltatás soha nem akkor éri nemzetünket, amikor külső ellenség támadja meg, hanem amikor magyarul beszélő, de idegen érdekeket kiszolgáló honfitársainkkal kell hadakoznunk. Hiszen az ő árulásuk nemcsak vérünket ontja, hanem fáj is nekünk, magyaroknak, fáj is a hiteles keresztény családoknak, fáj is az igazságban bízóknak, fáj is a Benned hívőknek.

Urunk, Istenünk! Ma sincs másképpen, mint 165 évvel ezelőtt volt. A külső ellenséggel ma is meg kell küzdenünk. Most nem osztrákoknak hívják őket, hanem Európai uniós szocialista, liberális, zöld és kommunista képviselőknek, hivatalnokoknak és újságíró csatlósaiknak. Ma ők azok, akik el akarják tiporni a magyar családokat, akik ellen az életben maradásért, hazánk szabadságáért és önrendelkezésünkért küzdünk. Ők ma nem az oroszokat hívják segítségül, mint ahogy a ’48-as forradalomban és szabadságharcban tették volna, hanem a bankjaikat, tőzsdéiket, amelyek ugyanúgy gyilkolnak és fosztogatnak, mint az oroszok tették a szabadságharc alatt is, és a történelemben oly sokszor.

Jézusunk, amikor itt jártál a Földön, Te is érezted az idegen uralmat, hiszen Téged is egy Pilátus nevű, saját birodalma érdekét szem előtt tartó bérenc ítélt halálra. De ennek volt köszönhető, hogy megváltott és büszke emberek lettünk. Te ezt a harcot népedért, az Egyházért vállaltad, és hatalmas szívvel vívtad meg.

scroll back to top
Bővebben...
 
Írta: Varga Imre atya   
2013. február 18. hétfő, 09:12

Ha Chaplin ma élne, megirigyelné a látottakat

 

Az emlékezetes Modern idők c. filmjét juttatja eszükbe az alábbi jelenetsor.

Kéretik, hogy a Négy Mancs nevű biznisz költözzönk kicsit ki a Távol-Keletre, és hagyjon békét a magyar gazdáknak a libatöméses és tyúkketreces aggodalmaival!

 

 

 

 V.I.

 

scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2013. február 09. szombat, 17:51

Nagyböjti gondolatok és jócselekedetek

 

Amikor megvalljuk hitünket, a „Hiszek” vagy „Hiszünk” szóval kezdjük. Mielőtt bemutatnánk az Egyház hitét – amint azt a Hiszekegyben megvalljuk, a liturgiában ünnepeljük, a parancsok megtartásában és az imádságban megéljük –, föltesszük magunknak a kérdést: mit jelent „hinni”. A hit az ember válasza Istennek, aki kinyilatkoztatja és neki ajándékozza önmagát, és nagyon bőséges világosságot ad az élete végső értelmét kereső embernek.

(Katolikus Egyház Katekizmusa 26.)


A táblázat elérhető, ha a IDE kattint.scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2013. február 09. szombat, 09:52

Szent Bálint-nap


Szent Bálint keresztény mártír volt az ókori Rómában. A lelkibetegek, az epilepsziától szenvedők és a szerelmesek védőszentje. A római katolikus naptár szerint 1969-ig ünnepét február 14-én tartották, amikor kivették a külön napon ünnepelt szentek sorából, hogy helyet adjon a történelmileg bizonyítható szaloniki születésű szent testvérpár, Szent Cirill és Szent Metód liturgikus ünnepének. Ez a nap azonban ma is Bálint névnapja is.

- Mivel Bálint az epilepsziások védőszentje is. A Nemzetközi Epilepsziaellenes Iroda (IBE) 1997-ben hirdette meg Szent Bálint napjára az epilepsziások világnapját.

- Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) területén Valentin Ház néven hoztak létre rehabilitációs és foglalkoztató központot.

Szent Bálint napján tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod”, ami egyébként egy közhasználatú aláírás forma volt. Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb indoklása. A legenda szerint a püspök a házasságra készülőket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek. A vallásos, az egyházi liturgiában gyökerező eredete ennek az ünnepnek Jézusnak, mint égi vőlegénynek a megérkezése az égi esküvőre. A római katolikus naptárnak az 1970-es évi reformjakor, amikor a csupán legendákban élő szentek tiszteletét Mindenszentek ünnepére helyezték, e szent és emléknapja az előírt egyházi napi liturgiából kikerült.

Ennek a napnak a népszerűsége a virágkereskedéseknek és különösen az ezt kiszolgáló reklámoknak és az üzleti világ érdekeinek köszönhetően megnövekedett. A napot átszövi sok, a magyar néptől idegen angolszász, amerikai szokás. Ugyanúgy, mint az 1990-es években kritika nélkül importált Halloween, ami szintén az üzleti világ által gerjesztett liberális teher a keresztény kultúrnépek számára. Meggyőződésünk szerint nem feltétlenül követendő annak az országnak a gyökértelen és kusza szokásrendszere, amelynek a történelme a rabszolgatartás 1846-ig történő fenntartásával, és az őslakosság (indiánok) kiirtásával együtt is csupán 236 évre nyúlik vissza. Ám a Szent Bálinthoz kapcsolódó keresztény hagyománynak, megtisztítva a szabadelvű műveletlenségtől és szándékos félrevezetéstől, lenne helye hazánkban is.

(A Wikipédia felhasználásával)

Imre atya


scroll back to top
 
Írta: Varga Imre atya   
2013. február 07. csütörtök, 22:39

Segítség rákbetegeknek

 

Sajnos a betegség nem válogat. Ezt a plakátot találtuk, és szeretnénk megosztani a tartalmát azokkal, akik nehéz betegségük idejét töltik. (Kérem, kattintson a képre. Ha nem jól látja, akkor kattintson ide.)

 

Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy bármilyen betegséggel küzdő embertársunk gyógyulását a lelki egészség és harmónia nagyban elősegíti.

A Szentírás tanúsága szerint sokan kerestek gyógyulást Jézusnál, aki nemcsak a testi betegségből, hanem a lelki tehertől is megszabadította az Őt követőket. Bárkit szeretettel és szívesen fogadok a plébánián, ha megosztaná gondjait és félelmeit.

Ezért (is) vagyok!

 

Imre atya

 

scroll back to top
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 11